dimecres, 15 de setembre del 2021

Bases de dades orientades a documents

 



"En el model de base de dades orientat a documents, les dades es guarden en documents individuals i no en taules com en el model relacional."

En els últims anys, i gràcies a l'èxit de NoSQL, les bases de dades documentals han experimentat un gran auge, sobretot, per la seva bona escalabilitat. Un exemple per a aquest tipus de sistema de base de dades és MongoDB.

En aquest model, els documents són la unitat bàsica per a l'emmagatzematge de dades. Aquestes unitats són les que estructuren les dades i no s'han de confondre amb els documents dels programes de processament de text. Aquí, les dades es guarden en els anomenats parells clau-valor, comprenent així, una "clau" i un "valor". Com que no estan definits ni l'estructura ni el nombre de parells, els documents que integren una base de dades orientada a documents poden resultar molt dispars entre si. Cada document és una unitat tancada en si mateixa i establir relacions entre documents no resulta fàcil, però en aquest model no és necessari.

Tecnlogies que treballen amb Bases de dades orientades a documents:

Més informació --> Base de dades